sekmadienis, sausio 24, 2010

Menininko pasimatymai


Prieš kurį laiką rašiau apie rytinius puslapius - vertingą Julios Cameron techniką kūrybiškumo lavinimui. Menininko pasimatymai - tai antroji sudedamoji Cameron siūlomos kūrybiškumo atstatymo programos dalis, papildanti pirmąją. Jeigu rytinius puslapius būtų galima įsivaizduoti kaip radijo siųstuvą - mes išsakome savo svajones, nerimą, nepasitenkinimą, džiaugsmus, viltis, tai menininko pasimatymai būtų radijo imtuvas - savęs atvėrimas įžvalgoms ir įkvėpimui.

Taigi, kas gi tie menininko pasimatymai? Tai tiesiog iš anksto suplanuotas ir paskirtas laikas jūsų vidiniam vaikui, jūsų vidiniam menininkui. Pora valandų kartą per savaitę, kurias turite praleisti tik su savimi - be jokių mylimųjų, vaikų, draugų, telefonų skambučių ir panašių dalykų. Tai yra išimtinis laikas jums ir menininkui jūsų viduje.

Ką daryti tas dvi valandas? Bet ką, kas tik jums atrodo malonu ar įdomu. Nueikite pažiūrėti besileidžiančią saulę, pasivaikščiokite upės ar ežero pakrante, nueikite į zoologijos sodą, muziejų ar parodą. Palaidykite aitvarą. Pažiūrėkite seną filmą ar išsikepkite pyragą. Užsukite į bažnyčią pasiklausyti vargonų muzikos ar tiesiog gatvėje grojančio muzikanto. Pažiūrėkite į tai kūrybiškai. Įsiklausykite savo mažojo menininko viduje. Galbūt jis tiesiog nori leisti muilo burbulus - eikite ir tai padarykite!

Svarbu, kad jūs tą laiką praleistumėte vieni ir padarytumėte kažką malonaus ir įdomaus sau. Palyginimui įsivaizduokite, kad turite mažą mylimą vaiką, bet jis gyvena kartu su jūsų buvusiu partneriu ir tegalite jį pamatyti tik kartą per savaitę nustatytu laiku porai valandų. Turbūt pasistengtumėte kas kartą tą laiką praleisti kiek galima įdomiau. Lygiai taip pat yra ir su mažuoju menininku jūsų viduje. Tad išnaudokite galimybę nuveikti kažką mielo ir įdomaus. Pasilinksminkit ;)

Komentarų nėra: