šeštadienis, rugsėjo 26, 2009

Neapibrėžtumai


Pastarąjį mėnesį gyvenau ganėtinai neapibrėžtoje situacijoje. Pasibaigus studijoms ir kontraktui darbe, viena vertus, tapau visiškai laisvas daryti ką tik noriu. Kita vertus, neskaitant išorinės laisvės, kažkuria prasme tapau suvaržytas viduje, nes baigdamas vieną gyvenimo etapą, neturėjau jokio konkretaus plano, ką darysiu toliau. Tad neliko nieko kito, kaip tik pasiduoti neapibrėžtumui ir kurį laiką pagyventi jame, kol drumstas vanduo nusės ir vėl pasidarys skaidru.

Neapibrėžtumų mes paprastai vengiame, nes jie asocijuojasi su nežinomybe. O nežinomybė paprastai baugina. Daug ramiau ir saugiau, kai viskas sudėliota į dėžutes ir tu žinai, ko gali tikėtis rytoj. Todėl tai, kas aišku ir apibrėžta, mums atrodo daug geriau nei tai, kas neaišku ir neapibrėžta. Bet iš tikrųjų stiprybė ir slypi būtent neapibrėžtumuose. Neapibrėžtumai - tai galimybės, kūrybinė jėga. Jų nereikia bijoti, jiems priešintis, o tiesiog išmokti gyventi juose. Kai padarome sprendimą, mes tematome tik vieną tašką tolumoje, o iki tol mes matome visą horizontą su atsiveriančiais kalnais, slėniais, miestais, upėmis, ežerais, miškais... Tai yra tikrasis pažinimo džiaugsmas.

Bet neapibrėžtumo periodas mano gyvenime jau eina į pabaigą. Panašu, kad viskas apsisuko šiek tiek ratu ir dar kuriam laikui lieku Londone. O spalio pradžioje trumpam žadu užsukti ir į Lietuvą :)

5 komentarai:

Ruvi rašė...

Pažįstama būsena :) .Sutinku, kad neapibrėžtumas - tai galimybės, ir jei tik pradedame šioje būsenoje blaškytis ir nerimauti, tų galimybių nematome. T.y., išnaudojame kūrybinę energiją blaškymuisi. Kiek kartų klydau, kol tai supratau :) ..

DNR rašė...

Neapibrėžtinumai. Niekad neapsibrėždavau.. visada sakiau, kad rėmų galimybėms nėra! Tačiau užtat aš visada žinojau, kur esu, kodėl čia esu ir kur link einu. Nelaikau tai apibrėžtinumu, tačiau buvo stabilu ir saugu.
Dabar - visiškas neapibrėžtinumas. Galimybės lyg ir matosi, bet jos kažkur anapus horizonto.. Kažkada.. kažkaip.. su kažkuo...
O kas vyksta dabar? ir dėl ko?.. atsakymų nėra.
Smagaus pasibuvimo LT :)

agnė rašė...

Linkėjimai Lietuvai ;)
O neapibrėžtumai... Visa tai labai laikina ;)

Anonimiškas rašė...

Kartą kai kas yra pasakęs: "The only thing to make a dream come true is to have one". Manau tereikia tik aiškiai matyti, kad ir už horizonto (kaip Dainora sako), tai dėl ko gyveni, matyti konkretų rezultatą (pvz.aš ponas prezidentas, aš savo viloje su savo penkiais vaikais, arba pagaliau aš Marijampolės gatvelėmis riedu Hameriu). O žinant tai, tą tarpą, tarp dabar ir to, ką aš žinau pasieksiant, belieka tik užpildyti milijonais nepakartojamų prasmingų sekundžių. M.

lukosiusg rašė...

jau kaip ir būtų laikas apsibrėžti ir ką naujo parašyti...