antradienis, liepos 07, 2009

Lietuva, Tėvyne mūsų...


Tikiuosi, pagal galimybes sekmadienį prisijungėte prie tikrai nuostabios akcijos ir kartu su tūkstančiais lietuvių visame pasaulyje pagerbėte tūkstantmetį švenčiančią mūsų Tėvynę. Prisijungiau ir aš, ir su dar turbūt pora šimtų lietuvių pačioje Londono širdyje - šalia Big Ben'o ir parlamento rūmų - sugiedojome kartu mūsų Tautišką giesmę.

Jausmas buvo išties malonus. Mažas deja vu to, kas buvo dvidešimt metų atgal, kai su trispalvėmis stovėjome Katedros aikštėje ar susikibę už rankų Baltijos kelyje... Tokie dalykai kažkiek suspaudžia širdį, pagalvojus, kad ta tautos dvasia, kuri kažkada vedė mus kelyje į nepriklausomybę, dar kažkur mumyse tebėra gyva... Ir ne tik tada, kai žaidžia mūsų šalies krepšinio rinktinė...

Tikrai nuostabi idėja ir didelis ačiū jos autoriams, kad suteikė galimybę mums visiems, nesvarbu, kur esantiems, pasijusti vienos Tautos dalimi.

Su tūkstantmečiu, mielieji! Tegu meilė Lietuvos dega mūsų širdyse!

Jeigu nematėte šio video, tai labai kviečiu pasižiūrėti :)




O čia video apie tai, kaip himną Londone giedojome mes :)

4 komentarai:

Ruvi rašė...

Gražu buvo, bet liūdna.. Gaila, bet visi mano draugai, kurie išvažiavo keliems metams padirbėti, negrįžo, ir, matyt, negriš.. Kažkas ne taip Lietuvoje, jei tik dainavimas(giedojimas)suvienija, o žmonės vis išvažiuoja ir išvažiuoja..

Daktaras rašė...

Manau, tai natūralus procesas. Globalizacija, kaip bebūtų, yra neišvengiama. O žmonės ieško, kur palankesnės aplinkybės ir kur geresnės galimybės save realizuoti. Ir manau, tai nėra blogai.

Lietuvoj tik kažkodėl formuojama nuomonė, kad emigrantai yra tarsi kokie išdavikai, pardavę Tėvynę dėl skalsesnio duonos kąsnio svetur. Aišku, yra ir tokių, bet nemažai daliai emigrantų Lietuva yra daug brangesnė, nei daugeliui gyvenančių Lietuvoje. O ir patys, pasitaikius geresnei progai, su malonumu grįžtų atgal, atsinešdami savo svetur įgautą patirtį, kuri Lietuvai neabejotinai būtų vertinga.

Todėl ir Lietuvoje, manau, reikia iš tiesų kelti ne klausimą, kaip sulaikyti žmones, norinčius išvažiuoti svetur, bet kaip sukurti sąlygas, kad išvažiavę žmonės paskui galėtų grįžti ir pritaikyti įgytą patirtį čia.

Ruvi rašė...

Jei žmogus važiuoja ten, kur jam gerai - puiku.
Bet.. retas važiuoja dirbti ieškodamas didesnės saviraiškos. Dauguma važiuoja dirbti juodo darbo dėl to, kad neišgyvena tėvynėje. Aš tai turėjau omeny.
Na, o sąlygų grįžti į Lietuvą sunku tikėtis. Smaugia visais įmanomais būdais likusius. Jau kartais kyla mintys kelti sparnus..
Globalizmas bedražmogiškumo, bendradarbiavimo prasme - nuostabu. Bet globalizmas siekiant įvesti pasaulinį valdymą viršūnei pasaulinio "elito" atleisk, tai vergovė pasauliui..

Daktaras rašė...

Žinai, kiekvienas dalykas turi savo šviesiąją ir tamsiąją pusę. Įvairiausių konspiracijos teorijų yra šimtai, bet aš kuo toliau, tuo mažiau stengiuosi į jas kreipti dėmesio. Net jeigu tai ir tiesa, tu to pakeisti vistiek negali. Vienintelis dalykas, ką gali - tai nebent įsivaryti sau paranoją :)