penktadienis, kovo 06, 2009

Juodasis XX amžiaus fenomenas


Įsivaizduokite, kad jums reikia išrinkti geriausią iš pateiktų trijų pasaulio lyderių, gyvenusių tuo pačiu istorijos laikotarpiu:

Kandidatas A
- jo žmona buvo lesbietė, jis pats turėjo dvi meilužes, daug rūkydavo, išgerdavo nuo aštuonių iki dešimties martinio kokteilių per dieną.

Kandidatas B
- dėl savo pasipūtimo nesugebėdavo ilgiau išdirbti viename darbe, ilgiausiai miegodavo rytais, mokykloje vartojo opiumą ir visada buvo laikomas prastu mokiniu. Kiekvieną rytą išgerdavo po stiklą brendžio.

Kandidatas C
- buvo laikomas didvyriu, buvo vegetaras, nerūkė. Jo drausmingumas buvo pavyzdinis. Retkarčiais išgerdavo alaus. Buvo su ta pačia moterimi tiek triumfo, tiek pralaimėjimo akimirkomis.

Taigi, kurį pasirinktumėte?

Kandidatas A - Franklinas Rooseveltas, B - Winstonas Churchillis, C - Adolfas Hitleris...

Kaip šiam žmogui ir jo bendražygiams pavyko sukurti didžiausią XX amžiaus masinę psichozę? Kokios idėjos slypėjo už viso to? Ką turėjo bendro nacisizmas su okultizmu?

Atsakymai į šiuos klausimus ir daug daugiau - itin įdomiame Discovery Channel dokumentiniame filme Naciai: Okultinė Konspiracija (Nazis: The Occult Conspiracy) žemiau. Rekomenduoju - tikrai įdomu.



Komentarų nėra: